Vervangen filter BORA kookplaat

Vervangen filter BORA kookplaat
Onze producten met recirculatiesysteem danken hun efficiëntie aan de actieve-koolfilters. Zij voorkomen dat onaangename kookgeurtjes in de ruimte terechtkomen en zorgen er zo voor dat uw keuken door de aanvoer van schone lucht altijd lekker fris ruikt. Maar hoe filtert die actieve kool dan precies die geurtjes?

Vervangen filter BORA kookplaat

 

Waarom moet ik mijn BORA actieve-koolfilter vervangen?
Actieve-koolfilters absorberen onaangename kookgeurtjes, maar hun absorptievermogen is beperkt. Wanneer de actieve kool verzadigd is, dan kunnen er geen geurtjes meer worden gefilterd en daarom moet het filter regelmatig worden vervangen. Nieuwe actieve-koolfilters voor uw BORA product kunt u heel eenvoudig bestellen via onze webshop.

 

Hoe vaak moet het actieve-koolfilter in uw BORA systeem worden vervangen?
Wel, dat hangt af van uw BORA product en het ingebouwde filter:

BORA Professional, BORA Classic 2.0 & BORA Classic: Bij deze twee producten zijn er twee opties voor de uitvoering met recirculatiesysteem: BORA luchtreinigingsbox Ecotube (ULBF) en BORA luchtreinigingsbox met 3 actieve-koolfilterpatronen (ULB3X). De ULBF moet na 300 bedrijfsuren worden vervangen, de ULB3X na 600 bedrijfsuren.

BORA X Pure: In de recirculatievariant van de BORA X Pure is de BORA Pure actieve-koolfilter (PUAKF) het enige juiste product. Na 150 uur draaien is het filter echter wel aan vervanging toe.

BORA Pure: In de recirculatievariant van de BORA Pure is de BORA Pure actieve-koolfilter (PUAKF) het enige juiste product. Na 150 uur draaien is het filter echter wel aan vervanging toe.

BORA Basic: In de recirculatievariant van de BORA Basic is de BORA actieve-koolfilterset (BAKFS) het enige juiste product. Na 150 uur draaien is het filter echter wel aan vervanging toe.

Hoe vaak vervangen filter BORA kookplaat

 

Wat doet die actieve kool nou precies?
Actieve kool bestaat overwegend uit koolstof en grafietkristallen met een groot intern oppervlak en een zeer poreuse structuur. Actieve kool wordt gebruikt voor het reinigen van vloeistoffen en voor het wegwerken van geuren. Bij de BORA actieve-koolfilters zorgt de poriënstructuur ervoor dat de poriën van de actieve kool de kookgeurtjes opnemen, net zoals een spons water opzuigt. Net zoals een spons houdt de actieve kool de geurmoleculen vast in zijn poriën en geeft deze dus niet meer vrij.

De actieve-koolfilters van BORA Basic beschikken ook over een ‘zure’ ionenwisselaar die ervoor zorgt dat bepaalde geurdeeltjes zoals aminozuren van vis afgebroken en zodoende geurloos worden.

 

Schoonhouden BORA kookplaat essentieel voor langer gebruikersplezier. 
Om de BORA kookplaat goed schoon te maken kun je gebruik maken van een speciale glaskeramische schraper. Daarnaast houdt u uw BORA kooksysteem goed schoon door een goed reinigingsmiddel te gebruiken. Onze monteurs, welke vaak bij mensen thuis komen die problemen hebben met het schoonhouden van hun BORA systeem, raden Beckmann Poetssteen aan. Tot slot raden wij ook nog inductiematten aan. Deze zorgen er voor dat uw BORA kookplaat minder snel beschadigd. Alle artikelen zijn te bestellen in onze webshop! Daarnaast vind je via deze link meer tips over het schoonhouden van je BORA kooksysteem.

 

Reparatieafspraak maken
Onderdelen bestellen